В «ЛНР» заявили, що тільки з Медведчуком домовлятимуться про обмін полоненими

В «ЛНР» заявили, що тільки з Медведчуком домовлятимуться про обмін полоненими
Обмін полоненими

В ЛНР заперечили інформацію про те, що Плотницький домовлявся з Савченко міняти полонених

В самопроголошеній «ЛНР» кажуть, що тільки Віктор Медведчук є офіційним представником України, який може укладати угоди в процедурі обміну полоненими. Про це заявила представник «ЛНР» в робочій підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи, керівник робочої групи з обміну військовополонених «ЛНР» Ольга Кобцева, передає Depo.Донбас.

Кобцева заперечила інформацію про те, що Плотницький домовлявся з Савченко міняти полонених за формулою «1 до 4».

«Я не можу сказати, з яких міркувань вона робить подібні заяви, офіційних заяв таких не було. Коли у нас у минулому році були певні непорозуміння, що занадто багато бажаючих було взяти участь в процесі обміну, у вересні і жовтні у нас відбулося засідання групи, на якому було жорстко поставлено питання і зафіксовано в присутності представників СБУ, що єдиною людиною, яка має... і яка спрямована Порошенком (Петром Порошенком - Ред.) на мінські переговори, і саме в її особі укладаються домовленості щодо обміну полоненими - це Медведчук. Все інше — це домисли і бажання. Наміри є, дзвінки надходять, але наша позиція жорстка», — запевнила Кобцева.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». 

Глава так званої ЛНР Ігор Плотницький підтвердив, що він і лідер самопроголошеної ДНР провели зустріч з Надією Савченко і обговорили з нею обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Савченко стверджувала, що основною темою її зустрічі з ватажками «Л-ДНР» було звільнення полонених. Також Савченко стверджує, що особисто не знайома з Медведчуком. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: