В Одесі затримали банду торговців зброєю

В Одесі затримали банду торговців зброєю
Торгівля зброєю 

Бандитів затримали після перегонів зі стріляниною

Оперативники внутрішньої безпеки поліції в результаті спецоперації викрили та затримали в Одесі організовану групу нелегальних торговців зброєю.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Працівники внутрішньої безпеки встановили, що незаконний збут зброї організував 24-річний місцевий мешканець, залучивши до підпільної торгівлі трьох поплічників, 27 та 31-річних одеситів та 50-річного уродженця Дніпропетровської області. Правоохоронці провели дві оперативні закупівлі, придбавши у зловмисників два пістолети Макарова за $800 та бойову гранату за $500. Після останньої оборудки працівниками внутрішньої безпеки та карного розшуку поліції і прокуратури Одеси було прийнято рішення затримати ватажка ОЗГ, однак той, намагаючись втекти, почав відстрілюватися. Правоохоронці в результаті опору не постраждали», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що організатора банди відправили під варту. Відносно нього розпочато відразу два кримінальні провадження - за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Оперативники внутрішньої безпеки провели санкціоновані обшуки за місцями зберігання та переробки незаконної зброї: в одній з квартир Одеси та у квартирі, розташованій у місті Кам'янське, яка належить дніпропетровцю. 

Під час обшуків було виявлено та вилучено чималий арсенал автоматичної і мисливської зброї, в готовому та розібраному стані, а також набої до неї. Як зізнався правоохоронцям 50-річний мешканець Дніпропетровщини, зброю та складові до неї він пересилав своїм поплічникам в Одесу однією з поштових служб.

На теперішній час встановлюється походження зброї та її комплектуючих, причетність інших осіб до цього бізнесу та вирішується питання щодо оголошення підозри встановленим фігурантам ОЗГ. Триває слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: