В Україні знову буде окреме міністерство з питань окупованих територій

Нове міністерство відокремлять зі складу Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

Напередодні український уряд ухвалив рішення про створення  Міністерства з питань окупованих територій.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Це дасть нам можливість набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу та питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях або переїхали на підконтрольну територію і є тимчасово переміщеними особами», – пояснив прем’єрміністр Олексій Гончарук під час зустрічі з главою держави.

За його словами, Кабмін також розглядає можливість посилення напряму спорту в Міністерстві культури, молоді та спорту, зокрема шляхом створення відповідної агенції.

Раніше повідомлялося, що Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України буде розділено, а майбутнє Міністерство з питань реінтеграції може очолити профільний віцепрем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 серпня 2019 року затвердила створення Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, тоді як раніше існувало два міністерства: з питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів. Очолила нове міністерство Коляда.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: