Вчені визначили нешкідливу дозу алкоголю на час карантину

Вчені визначили нешкідливу дозу алкоголю на час карантину
Вчені порекомендували вживати не більше 112 грамів спирту на тиждень

Британці почали більше пити на самоізоляції і скаржитись на проблеми зі здоров'ям через це

Британські вчені вирахували дозу алкоголю на період самоізоляції, яку вони вважають нешкідливою для здоров’я. Про це пише Express.

Дослідники відзначили, що у Британії під час карантину значно зросло споживання спиртних напоїв. Укупі зі збільшенням кількості напівфабрикатів в меню, все більше жителів почали скаржитися на проблеми зі шкірою і нігтями. Зокрема, зловживання спиртним викликає не тільки зневоднення шкіри, але і надає аналогічний ефект на нігті, роблячи їх ламкими і схильними до лущення.

У зв'язку з цим вчені порекомендували вживати не більше 112 грамів спирту на тиждень - в перерахунку на звичні напої це становить приблизно сім келихів пива або 50-грамових стопок міцних напоїв.

Раніше медики назвали звички, що знижують імунітетІ алкоголь, і сигарети маю властивість деактивувати імунні клітини. У сезон зростання інфекцій лікарі настійно рекомендують прагнути до зниження споживаної кількості спиртного і тютюну і тим більше не вживати їх разом – таке поєднання завдає по-справжньому руйнівний удар по імунітету.

Крім того, вчені знайшли спосіб, як швидко вивести з організму алкоголь. Науковці створили спеціальний пристрій. «Прилад розміром як портфель, містить маску, трубки, клапани та резервуар зі стиснутим вуглекислим газом. Його принцип роботи в тому, що він залучає легені у видиханні алкоголю», – йдеться у повідромленні.

У ВООЗ кажуть, що у світі від отруєння алкоголем щороку помирають 3 млн людей, що становить 5,3% від усіх смертей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: