Вибір зробили пенсіонери? Соціологи з'ясували, люди якого віку голосували найбільше

Вибір зробили пенсіонери? Соціологи з'ясували, люди якого віку голосували найбільше
Найчастіше люди не приходили голосувати через стан здоров'я та страх заразитися коронавірусом

56% з тих, хто прийшли на вибори, були люди старше 50 років

У день місцевих виборів, 25 жовтня, більш активними були люди старше 50 років. Такі результати дослідження опублікувала соціологічна група «Рейтинг».

Зазначається, що 56% з тих, хто прийшли на вибори, були люди старше 50 років, при тому, що в загальній структурі виборців їх частка становить 45%.

Соціологи наголошують, що молодь була менш активною – лише 11% з тих, хто прийшли на вибори, були люди у віці 18-29 років, при тому, що в загальній структурі виборців їх частка становить 18%.

screenshot_6_12

Найбільший перекіс у бік старшого електорату відбувся здебільшого у містах, частіше серед чоловіків.

У регіональному розрізі – частіше на Сході і Півдні країни, де частка виборців старше 50 років становила 60%.

Аналіз відповідей респондентів, які не голосували 25 жовтня показав, що серед жінок найпоширенішою причиною не йти голосувати були стан здоров’я і загроза коронавірусу, натомість, у чоловіків – це зайнятість в день виборів, відсутність інтересу до виборів і їх результатів.

У віковому розрізі для старших респондентів основною причиною не йти на вибори була стан здоров’я, натомість, для молоді – це зайнятість в день виборів і проживання не за місцем реєстрації (особливо актуально для Києва). Для людей середнього віку – додалась ще загроза коронавірусу.

Дослідження проводилося серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 8747 респондентів, які взяли участь у виборах, на виході з 140 виборчих дільниць, відібраних випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності.

Помилка репрезентативності: не більше 1,4%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: