Кандидатка скаржиться, що «тітушки» Дубінського зривають вибори у Василькові

Кандидатка скаржиться, що «тітушки» Дубінського зривають вибори у Василькові
На ТВК у Василькові присутні невідомі особи в камуфляжі
Фото: скріншот відео

Партія «Слуга народу» заявляє, що у Василькові представниця колишньої влади намагається спотворити результати голосування

Кандидатка на посаду голови Васильківської ОТГ на Київщині Наталія Баласинович поскаржилася на присутність на територіальній виборчій комісії «тутішок», яких нібито скерував нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський. 

Про це повідомляють Букви. 

«Я є кандидатом на посаду голови Васильківської ОТГ. За даними всіх мокрих протоколів я є лідером перегонів і перемагаю з величезним відривом — 1,5 тисячі голосів — кандидата від «Слуги народу» (Андрія Шевченка. — Ред.). Народний депутат Олександр Дубінський не може змиритись з тим, що партія у Василькові програла вибори. Вони просто пішли методом поліційного свавілля, залякування, терору. Зараз на ТВК змінили голову і поставили просто місцевого шахрая, який постійно фальшує вибори. І Дубінський дав вказівку: якщо не перемогла «Слуга народу» — зірвати повністю вибори. Привезли зараз «тітушок», якихось чеченців у камуфляжі, просто хочуть таким методом терору і всіляких маніпуляцій зірвати вибори, але я впевнена, що у них нічого не вийде, тому що люди зробили свій вибір», — розповіла Баласинович у коментарі виданню.

За її словами, на місці присутні правоохоронці, проте вони не завадили невідомим особам у камуфляжі потрапити на територію ТВК.

Ці невідомі особи, зауважує вона, мають на меті затягнути процес прийняття тервиборчкомом протоколів з виборчих дільниць та «влаштувати показове шоу». Крім того, від них нібито лунають погрози вчинити підпал.

«Вони чинять тиск на членів ТВК, щоб не визнати результати виборів якимось чином. Звичайно, за законом немає такої можливості. Та і, вибачте, я виграла не з розривом у якісь 100-200 голосів», — зазначила кандидатка.

Олексій Рєпік, куратор Громадянської мережі «Опора» на Київщині, зазначив у коментарі Буквам, що на місці є спостерігачі їхньої організації.

За словами спостерігачів, на ТВК дійсно присутня велика кількість невідомих людей, однак є й чимало правоохоронців.

Є відео, на яких зафіксована ситуація на ТВК вечора 27 жовтня.

Ким є ті особи, яких можна побачити на відео і яких Баласинович називає «тутішками Дубінського», наразі невідомо. В «Опорі» припускають, що ці особи мають право перебувати на території комісії, оскільки в іншому разі була б реакція від поліції.

Поліція запевнила представників «Опори», що ситуація на ТВК є повністю контрольованою. Виборчий процес триває.

Тим часом партія «Слуга народу» заявляє, що у Василькові нібито зафіксовано «масові спроби фальсифікації результатів виборів».

«Кандидатка на посаду голови Васильківської ОТГ, представниця колишньої влади, намагається спотворити результати голосування. Правоохоронці вже порушили понад 15 карних справ, є затримані. Зокрема, затримано організовану групу, яка здійснювала масові фальсифікації. Поліція також зафіксувала кілька мікроавтобусів із мешканцями інших населених пунктів. Їх, імовірно, везли до Василькова для незаконного голосування за вищезгадану кандидатку. Організатори фальсифікацій вже перебувають у СІЗО. Поліція також вручила підозру члену дільничної комісії – припускають, що вона була у змові з порушниками», — заявили у партії.

Також «Слуга народу» заявила, що нібито це саме Баласинович намагається зірвати роботу ТВК.

«Спроби сфальшувати результат на користь представниці колишньої влади тривають і досі: зокрема, намагання втрутитися у роботу систем комп’ютерного зв’язку, зірвати роботу ТВК», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, через пронумеровані бюлетені, що унеможливлює таємність голосування, партія «За майбутнє» просить ЦВК визнати місцеві вибори у Броварах недійсними та призначити нові.

Народна депутатка Вікторія Сюмар заявила, що у Борщагівській об'єднаній територіальній громаді, що на Київщині, де за попередніми підрахунками голосів перемагає кандидат від партії «Європейська солідарність», відбувається масовий підкуп і фальсифікація результатів. Коли вона намагалася потрапити на засідання ДВК, на неї скоїли напад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: