«Вище неба». Українські Повітряні сили поділились найяскравішими моментами 2019 року

«Вище неба». Українські Повітряні сили поділились найяскравішими моментами 2019 року

Авіаційні підрозділи цього року провели понад 1000 льотних змін із загальним нальотом більше 10 000 годин

Повітряні сили України поділились відео, в якому зібрали найяскравіші моменти 2019 року. Своє відео вони назвали «Вище неба». На записі можна побачити бойову та транспортну авіацію, а також кадри із військових навчань.

Крім того, на офіційній сторінці Повітряних сил зазначено, що інтенсивність польотів авіації щороку зростає. І 2019-й не став винятком. Авіаційні підрозділи провели понад 1000 льотних змін із загальним нальотом більше 10 000 годин. Льотні зміни проходили як удень, так і вночі в різних метеоумовах.

Екіпажі тактичної та транспортної авіації вчилися виконувати завдання як самостійно, так і у складі пар, ланок, ескадрилей і груп тактичного призначення. Завдання – максимально ускладнені.

Основна увага у підготовці екіпажів приділялась питанням бойового застосування. Льотний склад виконав майже 9500 їх практичних видів: повітряні бої, перехоплення, бомбометання, тактичні й практичні стрільби по повітряних і наземних цілях, подолання системи ППО тощо.

Відбулися чотири льотно-методичні збори і кількадесят тактичних навчань. Таким високим показникам сприяла, зокрема, достатня кількість пального: цього року жодна авіабригада не відчула браку ПММ.

Як зазначено у повідомленні, сили і засоби авіації виконували завдання в інтересах підготовки інших видів. Загалом у 2019-му близько трьох десятків навчань проходили у взаємодії з Сухопутними військами, ВМС і Десантно-штурмовими військами. Це дозволило покращити взаємодію між штабами авіаційних бригад та підрозділів інших видів ЗСУ.

«Триває робота з відновлення авіатехніки. Підрозділи регулярно отримують відновлену чи модернізовану техніку і озброєння, значна кількість якої раніше перебувала на зберіганні. До авіабригад після заводського ремонту надійшло понад два десятки повітряних суден. Наприклад, у листопаді та грудні авіатори отримали 4 винищувачі МіГ-29, що пройшли комплекс ремонтно-відновлювальних робіт на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі», - повідомили у Повітряних силах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: