Військова прокуратура засекретила відомості про розслідування вибухів у Калинівці (документ)

Військова прокуратура засекретила відомості про розслідування вибухів у Калинівці (документ)
Вибухи у Калинівці

Правоохоронці вважають, що обмеження оприлюднення судових ухвал, дасть змогу застосувати заходи безпеки

Військова прокуратура Центрального регіону України обмежила оприлюднення ухвал в судовому реєстрі, які стосуються кримінального провадження з розслідування вибухів боєприпасів на складах у Калинівці Вінницької області.

Про це «Главкому» повідомили в ДП «Інформаційні судові системи» у відповіді на запит.

Пояснення силовиків аргументуються застосуванням відповідних заходів безпеки.

Для перегляду документа натисніть на зображення

Раніше «Главкому» вдалося опрацювати інформацію з судового реєстру про те, що Вінницький міський суд арештував речі та предмети військової частини А1119 (48 арсенал) у Калинівці, які мають значення у кримінальному провадженні за ст. 113 ККУ «Диверсія».

Окрім того, у рамках кримінального провадження призначено комплексну пожежно-технічну, вибухотехнічну, судову хімічну, безпеки життєдіяльності та військову експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На вирішення експертам, в тому числі поставленні питання щодо додержання службовими особами військової частини А1119 вимог законодавства щодо обліку, збереження зброї і боєприпасів у вищезазначеній військовій частині.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю. Наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Навколо складів під Вінницею, де сталися вибухи, вилучено понад 2,7 тис. снарядів.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статті «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада? «Утилізація зброї на папері, або Чому країна пахне порохом»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: