Волкер озвучив ключову умову для введення миротворців ООН на Донбас

Волкер озвучив ключову умову для введення миротворців ООН на Донбас
Введення миротворчої місії на Донбас можливе лише після виведення російських сил

Волкер вважає, що один із способів для втілення Мінських угод полягає у започаткування миротворчої місії під егідою ООН

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер наголошує, що введення миротворчої місії від Організації Об'єднаних Націй на Донбас можливе лише після виведення російських сил з окупованої частини регіону.

Як пише «Уніан», про це Волкер сказав на прес-конференції в Києві. 

Він заявив, що Мінські угоди мають надзвичайно важливе значення. «Вони є визначальним документом, у якому Росія визнає, що територія має бути повернута під суверенітет і територіальний контроль України», - заявив Волкер.

«У них говориться, що міжнародний кордон між Україною і Росією має контролюватися українцями з української сторони. Вони закликають до виведення іноземних сил і розформування незаконних збройних формувань», - наголосив Волкер. 

«Проблема полягає не в угодах як таких. Проблема полягає у тому, що Росія ніколи не визнала відповідальності за їхнє виконання. Ми підтримуємо угоди і готові разом працювати для сприяння їх виконанню, коли Росія буде готова зробити це», - заявив Волкер.

Водночас він сказав, що один із способів для втілення Мінських угод полягає у започаткування миротворчої місії під егідою ООН, яка має замінити російські сили та створити безпечний контроль над Донбасом.

«Ми готові працювати над цією основою і запровадити таку місію ООН, щойно Росія буде готова вивести свої сили і повністю виконати Мінські угоди», - наголосив Волкер.

Як відомо, президент України Петро Порошенко 20 лютого в ході робочого візиту до США взяв участь у роботі Генеральної асамблеї ООН, де вперше в історії цієї організації відбувалися пленарні дебати з нового пункту порядку денного: «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Зокрема президент попросив генсека ООН про оціночну місію для миротворців.

Польща підтримує спрямування на Донбас технічної оціночної місії Організації Об'єднаних Націй для розробки варіантів введення багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН у цей регіон і готова сприяти цій роботі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: