Вовк не збирається йти з НКРЕКП: подав до суду на комісію, що не допустила його до конкурсу

Вовк не збирається йти з НКРЕКП: подав до суду на комісію, що не допустила його до конкурсу
Дмитро Вовк 

Закон вимагає, щоб досвід роботи кандидата в члени НКРЕКП в енергетиці становив не менше п'яти років, тоді як Вовк працює у галузі з кінця 2014 року

Глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва рішення номінаційної комісії з відбору нових членів регулятора про відмову йому в участі у конкурсі через недостатній досвід роботи в сфері енергетики.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті «Судова влада України», відповідну заяву в суді зареєстровано 24 квітня.

Як повідомлялося, номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП 18 квітня відмовила Дмитру Вовку в участі в конкурсі. Підставою для відмови став недостатній досвід роботи Вовка в сфері енергетики.

Закон «Про НКРЕКП» вимагає, щоб досвід роботи кандидата в члени НКРЕКП в енергетиці становив не менше п'яти років, тоді як Вовк працює у галузі з кінця 2014 року. У той же час, на його думку, до досвіду в енергетиці також слід відносити дворічну роботу в ICU над реструктуризацією кредитного портфеля групи «Донецьксталь» (що має ліцензію на комбіноване виробництво теплової та електричної енергії).

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачання, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики у цих сферах.

Читайте також матеріали: 

Одинокий Вовк. Кому потрібна безконтрольна енергетика?

Українська енергетика зазнала «сонячного» удару

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: