Януковича заочно заарештували у новій справі

Януковича заочно заарештували у новій справі
Віктор Янукович з лютого 2014 року переховується у Росії 

Суд у Києві розглядає справу про узурпацію влади Януковичем

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього президента України Віктора Януковича терміном на два місяці у справі про узурпацію влади. Про це повідомив його адвокат, пише РБК-Україна

Також сьогодні Держбюро розслідувань повідомило, що викликає Януковича на допит через неявку. У ДБР біглого президента тепер чекають 9 липня. 

«У зв’язку з неявкою 30.04.2020 року, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України, повторно викликається Янукович Віктор Федорович, 09.07.1950 р.н., на 15 год. 00 хв. 13 травня 2020 року до слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Береста О.О., для набуття процесуального статусу та проведення відповідних слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №62019000000000046, за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 15, кабінет №513, тел. (044) 294-64», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що суд переніс розгляд апеляції Януковича на 18 травня.

До слова, «Главком» з посиланням на відомості судового реєстру, повідомляв, що колишній президент України Віктор Янукович, який переховується у Росії, програв суд ексгенпрокурору Юрію Луценку, захищаючи свою честь, гідність та ділову репутацію.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений у межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Захист Януковича подав апеляції на вирок експрезиденту у справі щодо держзради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: