«Ймовірно, ви продали свою країну»: суд відклав вирок для екс-радника Трампа

«Ймовірно, ви продали свою країну»: суд відклав вирок для екс-радника Трампа
Колишній радник президента США з нацбезпеки Майкл Флінн

Спецпрокурор США попросив суд «проявити милість» щодо Майкла Флінна

Окружний суддя Вашингтона, який мав у вівторок ухвалити рішення щодо вироку екс-раднику президента Трампа Майклу Флінну, неочікувано відклав засідання.

Про це повідомляє Associated Press.

«Федеральний суддя несподівано відклав у вівторок засідання щодо винесення вироку Майклу Флінну, першому раднику з питань національної безпеки президента Дональда Трампа, після приголомшливого слухання, під час якого суддя звинувачував Флінна у продажу своєї країни», - зазначається в повідомленні.

Під час засідання у вівторок окружний суддя Вашингтона Еммет Салліван заявив Флінну: «Ймовірно, ви продали свою країну». Це збільшило можливість, що суддя схиляється до ув'язнення колишнього радника Трампа навіть попри прохання прокурорів, йдеться в публікації.

На слуханні Салліван сказав Флінну, що врахує його широку співпрацю з урядом, у тому числі 19 зустрічей зі слідчими, а також 33-річну військову кар'єру, яка включала службу в Іраку й Афганістані. Натомість суддя підкреслив, що змушений буде зважити на інші фактори, зокрема спробу Флінна ввести в оману ФБР щодо його контактів як радника з питань національної безпеки з російським послом у США.

Як зазначає «Голос Америки», спецпрокурор Мюллер попросив суд «проявити милість» щодо Флінна, бо той співпрацював зі слідством.

The Guardian додає, що оголошення вироку Флінну перенесено на 13 березня.

Напередодні спецпрокурор США розповів про зустрічі екс-радника Трампа Флінна та посла Росії.

Цього тижня прокуратура США висунула звинувачення двом соратникам Флінна.

У грудні спецпрокурор США Мюллер заявив, що Майкл Флінн надав значну допомогу розслідуванню. Як наслідок, колишній співробітник адміністрації Дональда Трампа має отримати або незначний тюремний термін за неправду, сказану ФБР, або взагалі уникнути ув’язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: