Спецпрокурор США розповів про зустрічі екс-радника Трампа та посла Росії

Спецпрокурор США розповів про зустрічі екс-радника Трампа та посла Росії
Колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн

Майкл Флінн надав слідчим велику кількість корисної інформації за справою про російське втручання

У вівторок, 18 грудня, в федеральному окружному суді Вашингтона, округ Колумбія, буде оголошено вирок колишньому раднику Дональда Трампа з національної безпеки Майклу Флінну.

Про це повідомляє «Голос Америки».

На думку ФБР, він надав слідчим велику кількість корисної інформації за справою про російське втручання. Через це спецпрокурор США Роберт Мюллер попросив суд не засуджувати Флінна до тюремного ув'язнення.

Команда спецпрокурора Мюллера за розпорядженням судді надала документ за підсумками інтерв'ю з Майклом Флінном, яке відбулося 24 січня 2017 року. Згідно з документом, інтерв'ю проводили два співробітники ФБР. Одним із них був заступник помічника керівника ФБР Пітер Строк.

Відомо, що Строк виявляв упередженість стосовно Дональда Трамп і писав колегам про бажання недопустити обрання його президентом тощо. Строк був звільнений з ФБР на тлі скандалу через його текстові повідомлення з ознаками упередженості щодо Трампа та ін.

Ім'я другого співробітника ФБР, як і деяка інформація в документі, приховано.

Флінн визнав, що збрехав ФБРівцям під час розмов про свої контакти із послом Росії Кисляком, а також про здійснюваний ним лобізм в інтересах уряду Туреччини.

Флінн заявив агентам ФБР, що не просив Кисляка, щоб Росія проголосувала так чи інакше за резолюцію Радбезу ООН щодо Ізраїлю.

У випадку інших держав Флінн зустрічався з різними представниками іноземних урядів. У випадку Росії Флінн по суті спілкувався виключно з Кисляком. У документі говориться, що Флінн був зацікавлений у Росії як у «звичайному партнері» в боротьбі з тероризмом.

Агенти ФБР також поцікавилися у Флінна, чи пам'ятає він будь-які розмови з Кисляком, в яких обговорювалася висилка співробітників диппредставництв Росії в США, під час яких Флінн міг просити «не загострювати ситуацію». Флінн заявив, що не пригадує таких розмов.

Напередодні прокуратура США висунула звинувачення двом соратникам Флінна.

У грудні спецпрокурор США Мюллер заявив, що Майкл Флінн надав значну допомогу розслідуванню. Як наслідок, колишній співробітник адміністрації Дональда Трампа має отримати або незначний тюремний термін за неправду, сказану ФБР, або взагалі уникнути ув’язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: