Прокуратура США висунула звинувачення двом соратникам Флінна

Прокуратура США висунула звинувачення двом соратникам Флінна
Екс-радник президента США Майкл Флінн

Обвинувачення були висунуті за день до запланованих у федеральному суді Вашингтона слухань по винесенню вироку в справі Флінна

Федеральна прокуратура США висунула офіційні обвинувачення проти двох осіб, які асоціюються з діяльністю екс-радника президента Дональда Трампа Майкла Флінна.

Як повідомляє видання The Hill, звинувачення у спробах незаконного лобіювання щодо екстрадиції в Анкару турецького клірика Фетхуллаха Гюлена були оголошені у понеділок.

«Федеральні прокурори з офісу в східному окрузі штату Вірджинія в понеділок оприлюднили звинувачення проти Біжана Кіана, який працював партнером нині недіючої організації Flynn Intel Group, у тому, що він діяв без відповідної реєстрації в якості іноземного агента», - йдеться у повідомленні.

Крім того, прокурори звинуватили в порушенні американського законодавства громадянина Туреччини Каміля Екіма Альптекіна, який був помічником Флінна й зараз проживає у Стамбулі.

«Ці обвинувачення були висунуті за день до запланованих у федеральному суді Вашингтона слухань по винесенню вироку в справі Флінна щодо його неправдивих свідчень ФБР про контакти з російським послом», - додає ЗМІ.

Нагадаємо, Майкл Флінн раніше визнав себе винним у введенні в оману слідства й погодився співпрацювати з офісом прокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах Америки.

У грудні спецпрокурор США Мюллер заявив, що Майкл Флінн надав значну допомогу розслідуванню. Як наслідок, колишній співробітник адміністрації Дональда Трампа має отримати або незначний тюремний термін за неправду, сказану ФБР, або взагалі уникнути ув’язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: