За рік до УПЦ перейшли 600 парафій Московського патріархату

За рік до УПЦ перейшли 600 парафій Московського патріархату

Епіфаній переконаний, що цьогоріч відбудеться визнання декількох інших помісних православних церков

До Української православної церкви (УПЦ) вже приєдналися близько 600 парафій Московського патріархату, і в майбутньому має бути ще одна хвиля таких масових переходів.

Про це у програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв’ю» заявив предстоятель Української православної церкви Епіфаній.

«Ми рухаємося в напрямку утвердження УПЦ. Упродовж цього часу ми зміцніли, до нас приєдналися з боку Московського патріархату близько 600 парафій. І я вірю, що в майбутньому також буде ще одна хвиля таких масових переходів. Але потрібен час. Ми хочемо, щоб і надалі це було мирно, спокійно і добровільно. Ми не маємо права ще створювати всередині країни релігійний фронт, нам не потрібні протистояння», - сказав Епіфаній.

Він також додав, що впродовж минулого року відбулося дуже багато змін. В українській державі відбулося повністю перезавантаження української влади, починаючи від президента, завершуючи парламентом, урядом.

Епіфаній переконаний, що цьогоріч відбудеться визнання декількох інших помісних православних церков.

«Ми маємо визнання з боку Елладської православної церкви, маємо визнання з боку Олександрійського патріархату, який є другим за честю після Вселенського патріарха в диптиху. Ці церкви відіграють важливу роль загалом у православному світі. І ми побачимо, що в наступному (розмова записувалась в останні дні грудня – ред.) році буде визнання також декількох інших помісних православних церков. Це вже незворотній процес», - зауважив Епіфаній.

Зазначимо, що абревіатура УПЦ офіційно закріплена за Київською митрополією помісної Української православної церкви (Православної церкви України).

Більше читайте:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: