Заступник міністра оборони США прибула в Україну

Заступник міністра оборони США прибула в Україну

Лаура Купер прибула до Києва

Лаура Купер прибула до Києва для обговорення модернізації української армії

Заступник міністра оборони США Лаура Купер прибула в столицю України для проведення консультацій з українськими чиновниками з модернізації українських збройних сил і обговорення агресії Росії. Про це в четвер, 6 грудня, повідомило посольство США в Києві у Twitter.

«Вітаємо заступника міністра оборони США Лауру Купер в Києві, куди вона прибула для проведення консультацій з українськими чиновниками з модернізації українських збройних сил і обговорення неприйнятної і безрозсудної агресії Росії», - йдеться в повідомленні.

Раніше МЗС України закликало країни-учасниці Будапештського меморандуму провести термінові консультації. Відповідне звернення до США, Великобританії і Росії було відправлене 27 листопада, після того, як РФ захопила кораблі ВМС України в Чорному морі.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

21 український військовий знаходиться у московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених також у Москві - у медчастині ізолятора «Матросская тишина».

У ВМС ЗСУ заявили, що під час обстрілу українських кораблів у Керченській протоці російські спецпризначенці мали за мету знищити українських військових.

Також президент Петро Порошенко збирався поговорити із президентом РФ Володимиром Путіним після захоплення Росією кораблів ВМС ЗС України, проте у Москві на його запит не відповіли.

Як відомо, 28 листопада набрав чинності закон про воєнний стан. Він затверджує президентський указ про введення воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: