Зеленський порадив тим, хто почувається росіянами на Донбасі, їхати до Росії

Зеленський порадив тим, хто почувається росіянами на Донбасі, їхати до Росії
Володимир Зеленський переконаний, що не варто боротися за людей, які вважають себе суто росіянами

Президент України: говорити, що на території України я є громадянином Росії і це моя земля, – я вважаю, що це неправильно і несправедливо. Це не працює

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за розгублених жителів окупованих нині територій Донбасу слід боротися, а проросійськи налаштовані можуть переїхати до Росії. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю виданням Spiegel, Time, Le Monde та Gazeta Wyborcza.

«Поширюється опитування про те, що більшість людей хочуть жити в Росії. Це неправда. Я вірю і знаю, що є люди, які за Україну. Потім є ті, хто «загубився». І нарешті, є ті, хто за Росію. Ті, хто за Росію, можуть переїхати, Росія наразі роздає нелегальні російські паспорти», - заявив президент.

Зеленський зазначив, що кожна людина має право вибирати, де хоче жити. «Але сказати, що на території України я є громадянином Росії і це моя земля, – я вважаю, що це неправильно і несправедливо. Це не працює», - наголосив він.

Глава держави висловився також стосовно «загублених»: якщо хтось має український паспорт, а потім додатково отримує російський паспорт і отримує соціальну підтримку як звідси, так і звідти, то він заблукав.

«Я не маю морального права «фукати». Ми повинні повернути цих людей, аби боротися за них. Але я б не боровся за людей, які вважають себе суто росіянами», - підсумував Зеленський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: