Зеленський спростив доступ представників Червоного хреста до ув'язнених

Зеленський спростив доступ представників Червоного хреста до ув'язнених

Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №372-IX «Про внесення змін до закону «Про попереднє ув'язнення» щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту».

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Закон спрощує доступ представників Червоного хреста до ув'язнених. Вступає в силу з наступного дня після його опублікування.

«Підписаний президентом закон доповнює статтю 12 закону «Про попереднє ув'язнення» новою частиною, згідно з якою адміністрація місця попереднього ув'язнення надає представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста побачення з узятими під варту особами безперешкодно, без обмеження кількості таких побачень та їх тривалості, у випадках та згідно з умовами Женевських конвенцій 1949 року про захист жертв війни повідомленням слідчого або суду, які здійснюють кримінальне провадження», - повідомили в Офісі президента

Побачення з затриманими представникам Червоного хреста надаються у вільний від виконання слідчих дій і проведення судових засідань час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: