Зеленський звільнив українського посла в Італії

Зеленський звільнив українського посла в Італії
Євген Перелигін обіймав посаду посла в Італії з 2012 року

Також президент звільнив Перелигіна з посади постійного представника України при продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) при ООН

Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади надзвичайного і повноважного посла України в Італійській Республіці Євгена Перелигіна. Відповідний указ №275/2020 розміщений на сайті глави держави.

«Звільнити Перелигіна Євгена Юрійовича з посади надзвичайного і повноважного посла України в Італійській Республіці, а також з посад надзвичайного і повноважного посла України в Республіці Мальта, надзвичайного і повноважного посла України в Республіці Сан-Марино», — йдеться в указі.

screenshot_1_123

Також президент звільнив Перелигіна з посади постійного представника України при продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) при ООН.

Євген Перелигін народився 1962 року у Дніпропетровській області. Із 1998-го до 2000 року представляв Україну в Південній Кореї на посаді радника-посланника, із 2004-го до 2006 року працював послом України в Ірландії, із 2006-го до 2010 року був послом і постійним представником України в Раді Європи. Із кінця 2012 року обіймав посаду посла України в Італії.

Нагадаємо, у квітні Перелигін повідомляв про перебування українських медиків в Італії, які допомагали лікарям з італійських міст Пезаро та Урбіно боротися з коронавірусом. 

Також посол України в Італії Євген Перелигін коментував справу проти українського нацгвардійця Віталія Марківа. Зокрема торік він заявив, що процес проти Марківа був «спецоперацією Росії, організованою в Італії з метою дискредитації українського опору російській агресії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: