Зеленського запрошено до Канади 2 липня, - дипломат

Зеленського запрошено до Канади 2 липня, - дипломат

Зеленський наразі визначається, куди саме здійснить свій перший закордонний візит

Надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив, що президента України Володимира Зеленського запрошено до Канади 2 липня.

Про це посол повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Воно (запрошення – ред.) особисто, принаймні телефонно, передано. А там вже з паперами ми, як з однієї сторони, так і з іншої, дамо собі раду», – повідомив Ващук.

Він уточнив, що дата 2 липня збігається із проведенням у Канаді цього дня конференції з підтримки реформ в Україні.

«Думаю, наш прем’єр надіється на присутність там як президента, так і інших високопоставлених українських чиновників. Хоч ми розуміємо, що одночасно в Україні буде відбуватися виборча кампанія», – зазначив Роман Ващук.

Днями в Адміністрації президента України заявляли, що Володимир Зеленський наразі визначається, куди саме здійснить свій перший закордонний візит.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський призначив дипломата Вадима Пристайка заступником глави Адміністрації Президента. Пристайко з липня 2017 року – глава Місії України при НАТО.

Нагадаємо, 21 травня нардеп Сергій Лещенко повідомив, що новим міністром закордонних справ України може стати Вадим Пристайко. 

Перші кадрові призначення Зеленського не обійшлись без казусів. Так, вчора заступника глави МЗС Олену Зеркаль призначили заступником глави Адміністрації президента. Потім вона повідомила, що на це не погоджувалась, і тоді з’явився указ №315/2019 про скасування указу щодо призначення Олени Зеркаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: