ЗМІ: Суд проти директора ДБР Труби ініціював нардеп Грановський

ЗМІ: Суд проти директора ДБР Труби ініціював нардеп Грановський
Нардеп Олександр Грановський ймовірно стоїть за судовим позовом на главу ДБР Романа Трубу 
Фото: Главком

Нардеп оскаржує в суді законність призначення Романа Труби

Окружний адміністративний суд Києва 31 жовтня розгляне позов депутата від БПП Юрія Македона, який оскаржує законність призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань (ДБР) в листопаді минулого року.

За інформацією видання golos.ua, за судовою «атакою» на Трубу насправді стоїть інший народний депутат від БПП - Олександр Грановський.

«Повторний запуск розгляду відверто сумнівного позову в Окружному адмінсуді Києва свідчать про вагомість фігур, що впливають на суддів у цій справі. За нашою інформацією, мова йде безпосередньо про депутата від БПП Олександра Грановського, якого називають головним інструментом неформального впливу виконавчої влади на суддів», - пише видання в статті під заголовком «Кому заважає Труба?».

823f5853093e743e5dab2c5b31267fef_1

Роман Труба 

Автори статті нагадують, що влітку нинішнього року Труба відмовився затвердити 27 кандидатів на керівні посади ДБР, яких відібрала зовнішня конкурсна комісія. Причина - знищення результатів тестування кандидатів на поліграфі.

«Відхилення Трубою кандидатів в ЗМІ прямо називали креатурами відомого депутата Олександра Грановського, Арсена Авакова та одного з лідерів партії «Свобода» Ігоря Кривецького», - зазначає видання.

ЗМІ додає, що відразу ж після свого демаршу глава Бюро отримав публічну підтримку від європейських чиновників і депутатів Європарламенту, а також від посольства США в Україні.

Журналісти називають «показовою» особистість судді Костянтина Пащенка, який буде виносити рішення у справі директора ДБР: в листопаді 2011 року саме цей суддя заборонив святкування Дня Свободи - річниці Помаранчевої революції 22 листопада.

Верховна Рада прийняла Закон про створення Бюро 12 листопада 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією України: до нього повинні перейти від прокуратури функції досудового розслідування. Бюро буде розслідувати злочини, скоєні вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Раніше Роман Труба заявляв про те, що існує політичний опір, який перешкоджає запуску повноцінної роботи ДБР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: