З'явилися подробиці перельоту VIP-літака Повітряно-космічних сил Росії до Білорусі

З'явилися подробиці перельоту VIP-літака Повітряно-космічних сил Росії до Білорусі
Із Москви в Минск 12 серпня вилетіло декілька Ту-134 Повітряно-космічних сил Росії

У мережі оприлюднено інформацію щодо рейсу спецлітака Повітряно-космічних сил Росії до Білорусі. Про це свідчать дані сервісу відстеження повітряних суден FlightRadar.

Згідно з інформацією на порталі, авіапереліт з Москви до Мінська в середу, 12 серпня, здійснили одразу кілька пасажирських Ту-134АК. Останні їх сигнали зафіксовані в районі населеного пункту Замок Мінської області.

Крім літака з бортовим номером RA-65690, про який повідомлялося раніше, до столиці Білорусі близько 11:15 вилетіло судно з номером RA-65992. Через приблизно три години, о 14:26, другий борт вилетів у зворотному напрямку.

Про прибуття одного із спецбортів Повітряно-космічних сил Росії на територію Білорусії стало відомо раніше в середу, 12 серпня - о 9:44 він вилетів з військового аеродрому Чкаловський, що у Московській області. Відомо, що на повітряному судні є розпізнавальні знаки ВПС Росії.

Ту-134АК - літак з салоном підвищеної комфортності, який має 24 місць і салон люкс на 13 пасажирів. Частина повітряних суден такого типу, як правило, обладнувалася засобами спецзв'язку і призначалася в основному для ВПС і урядових перевезень. Також VIP-лайнер відрізняється наявністю других дверей із вбудованим трапом для пасажирів.

Слід також зазначити, що 12 серпня в Росії щорічно відзначається день Військово-повітряних сил. У Білорусі 9 серпня ввечері, у день президентських виборів, розпочалися масові протести незгодних з діями влади Лукашенка. 

Як раніше писав «Главком»,  затриманих на акціях протесту в Білорусі почали відпускати. Вони, а також їхні родичі дали інтерв’ю.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: