Мешканцям Одеси та області пропонують добровільно здавати зброю

Мешканцям Одеси та області пропонують добровільно здавати зброю

На Одещині продовжується операція «Зброя»

Під час відпрацювання поліцейські перевіряють умови зберігання зареєстрованої громадянами зброї, проводять профілактичні бесіди з метою запобігання його незаконного обігу.

Про це інформує прес-служба ГУ НП в Одеські йобласті, повідомляє «Главком».

Під час одного з таких заходів до дільничного офіцера поліції Таїровського відділення поліції звернулась місцева жителька, яка повідомила, що її чоловік, який на цей час є померлим, зберігав зброю. Одеситка добровільно видала поліцейському два газових пістолета, 54 патрона 5,6 мм и 22 патрона калібру 8 мм, інші запасні предмети, а також глушник

На даний час проводиться перевірка, вказані предмети направлені для проведення експертного дослідження.

Правоохоронці нагадують, що згідно з ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, незаконне носіння, зберігання, придбання, передача або збут зазначених предметів без передбаченого законом дозволу несе за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Громадяни, які добровільно звертаються  до поліції з метою здачі вказаних предметів звільняються від кримінальної відповідальності. 

З питань добровільної здачі зброї можна  звертатися до Київського відділу поліції за адресою: м. Одеса, вул. Академіка Філатова, 15-А. Адреса Таїровського відділення поліції: м. Одеса, Люстдорфська дорога, 170-А.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: