Поліція спростувала заяву МОЗ про захоплення Одеського медуніверситету

Поліція спростувала заяву МОЗ про захоплення Одеського медуніверситету
Тривалий час навколо Одеського медуніверситету точиться запекла боротьба

Форостяк розповів, хто напередодні навідався до Одеського медичного вишу

У поліції Одеси заперечили повідомлення МОЗ щодо захоплення напередодні групою невідомих Одеського національного медичного університету, зазначивши, що того дня в університеті діяли судові виконавці Мін’юсту, з реальним виконавчим листом.

Про це повідомив радник очільника ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці у Facebook.

«Вирішувати законність тих чи інших дій у цивільно-правових конфліктах має виключно суд і відповідні адміністративні державні органи, в нашому випадку сам МОЗ, як перша інстанція, що в змозі давати правові оцінки. А по факту прийшли (до медуніверситету - ред.) живі та справжні судові виконавці Мін’юсту, з реальним виконавчим листом, справжнього суду», - зазначив Форостяк.

Про яких «невідомих» ідеться - незрозуміло. Тому функція поліції, відповідно до закону про Нацполіцію України, в даному конфлікті - виключно охорона громадського порядку, недопущення будь-яких протистоянь», - додав він.

При цьому Форостяк не уточнив, чого саме стосувалося судове рішення, яке виконували представники Мін’юсту, а лише констатував, що тривалий час точиться запекла боротьба за вплив і контроль над цим закладом.

У МОЗ 10 грудня заявили, що невідомі особи близько 8.00 силою захопили приміщення Одеського медуніверситету і знищують офіційну документацію закладу, не пускають працівників на робочі місця. У МОЗ вважають, що злочинні дії вчиняють в інтересах колишнього ректора медичного закладу Запорожана, оскільки «будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу».

Також в МОЗ зазначило, що саме 10 грудня комісія Мін’юсту розглядала скаргу МОН з приводу «незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМедУ».

Раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

17 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив Запорожана на посаді.

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Раніше Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський національний медичний університет є найкорумпованішими серед медичних навчальних закладів України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: