Прокурори завершили читати обвинувальний акт у справі Труханова

Прокурори завершили читати обвинувальний акт у справі Труханова

Мер Одеси Геннадій Труханов у суді

Фото: Уніан

Восьмеро осіб звинувачуються у заволодінні 185 млн грн коштів місцевого бюджету міста Одеси

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок завершили зачитування обвинувального акту за обвинуваченням мера Одеси Геннадія Труханова та ще семи осіб за підозрою у заволодінні 185 мільйонів гривень коштів місцевого бюджету.

Відеозапис засідання оприлюднено на Youtube-каналі «Судової влади України», пишуть «Наші гроші». 

Видання наводить повний текст обвинувального акту стосовно Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голови постійної комісії Одеської міськради з питань комунальної власності Василя Шкрабая, директора Департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора, заступника директора Департаменту комунальної власності Одеської міськради Володимира Радіонова, представника британської компанії Valton Group LP Ігоря Кравченка, директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодіренка і суб’єкта оціночної діяльності Галини Богданової.

Вони звинувачуються у заволодінні 185 млн грн коштів місцевого бюджету міста Одеси. За даними слідства, корупційну схему реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. У подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, однак завершити це не вдалося через зупинку з боку Держфінмоніторингу та подальшим арештом рахунків судом.

Нагадаємо 26 жовтня підготовче засідання в справі щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова, його підлеглих та інших посадових осіб перенесли на 1 листопада – судді кілька годин слухали клопотання захисту і вирішили зробити перерву на кілька днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: