Замість прописки - залізнична станція: в Одесі сім родин мешкають у вагонах

Замість прописки - залізнична станція: в Одесі сім родин мешкають у вагонах

В гостях у мешканців теплушок станції Усатове, які роками чекають квартири

У восьми одеських родин в графі прописка зазначено: «КМС-261» – розшифровується ця абревіатура, як «колійна машинна станція». Цим працівникам «Укрзалізниці» квартири обіцяли іще декілька десятків років тому, втім увесь цей час вони мешкають у залізничних вагонах. Кореспондент «5 каналу» ходила до них у гості.

Станція Усатове – якихось 15 кілометрів від Одеси. З одного боку – залізничний шлях, з iншого – справжній міні-населений пункт із залізничних вагонів, де мешкають щонайменше три десятки людей.

Олександр Бєлоус показує свою реєстрацію у паспорті – колійна машинна станція Усатове. Чоловік працює на Одеській залізниці 21 рік, коли влаштовувався на роботу – за рік-два обіцяли дати квартиру, доти ж – поселили до вагонів. За два десятиліття чоловік дослужився до бригадира. А от тимчасове житло перетворилося на постійне, тож обіцяна квартира так і залишилася мрією.

«Тут все селище Усатове – залізничники, всі пройшли через ці вагони. Нам щороку обіцяють, але все впирається у гроші. Проекти, зміна керівництва, влади, щороку одне й те саме», – розповідає Олександр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: