Військові отримали тренажер для підготовки операторів переносних зенітно-ракетних комплексів (фото)

Військові отримали тренажер для підготовки операторів переносних зенітно-ракетних комплексів (фото)
Українські воїни отримають можливість краще опанувати сучасну зброю
фото: Європейська солідарність

Фонд Порошенка профінансував виробництво тренажера для операторів ПЗРК

Тренажер для підготовки операторів переносних зенітно-ракетних комплексів, виробництво якого профінансував Фонд Порошенка, відправляють у війська. Після ретельної підготовки українські бійці з допомогою ПЗРК будуть збивати повітряні цілі на низьких висотах – літаки, гвинтокрили, а також іранські дрони-камікадзе, які тероризують українські міста. 

Як повідомив Петро Порошенко, зараз також триває робота над іншими проектами для захисту об’єктів критичної енергетичної інфраструктури. 

«Ви знаєте, наскільки актуальна зараз система підвищення надійності протиповітряної оборони. Одним із ефективних засобів протиповітряної оборони є ПЗРК і рівень підготовки операторів, стрілків зенітних комплексів, які сьогодні воюють проти російських загарбників. Для того, щоб підвищити якість підготовки, безумовно, потрібні тренажери», – пояснює Порошенко. 

Він подякував виробникам тренажера – за його словами, вони зараз працюють в режимі 24/7. «Коли ми запропонували виготовити тренажери, частину коштів – близько ⅔ сплачує наш благодійний фонд, і третину виробники взяли на себе для того, щоби спільно виготовити. Я дуже вдячний за таку віддану, професійну і патріотичну позицію», – сказав Порошенко.

За його словами, вже до кінця наступного тижня наші військовослужбовці, спочатку інструктори, а потім і бійці з підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, добровольчих підрозділів будуть проходити кількатижневу підготовку. 

«Це – лише початок. У нас будуть й інші проекти, в тому числі із застосуванням вантажівок на базі DAF Leyland, з використанням ЗУ-23-2 для підвищення безпеки об‘єктів критичної, енергетичної інфраструктури. Для того, щоби не давати Путіну, в тому числі і з використанням іранських дронів дестабілізувати енергетичну ситуацію в Україні. Ми не дозволимо цього зробити», – наголосив Порошенко. 

Загалом з 24 лютого Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа громад» спрямували на підтримку ЗСУ більше 1 млрд 650 млн грн. За ці кошти були придбані сотні бронежилетів та кевларових шоломів, зброя (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), пікапи, вантажівки та бронемашини, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, пічки-буржуйки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: