Богдан Буткевич Журналіст

Лісові пожежі на Житомирщині: головними диверсантами є населення та влада України

Наслідки лісових пожеж у Житомирській області
Фото: Радіо Свобода

З приводу пожеж в Житомирській області, від яких зараз задихається столиця

Якщо ви уважно подивитеся на карту пожеж, то побачите, що вона чьотєнько співпадає з межами масової незаконної вирубки лісу та видобутку бурштину.

От, наприклад, Овруцький район, який постійно фігурує по вирубці лісу. Після якої, як ви розумієте, ніхто не прибирає після себе гілля та сухостій. І який спалахує потім миттєво. Особливо враховуючи, що ліси-то на Поліссі - соснові. Тобто, такі, що горять набагато краще за листяні, адже в них постійно присутня ковдра з сухих голок. Й дерева ростуть одне до одного дуже близько.

Ну, й звичайно, видобуток бурштину - це вже Олевський район. Ви ж розумієте, що це таке? Це коли мотопомпи викачують всю можливу воду з землі на десятки кілометрів. Відповідно, навіть не зрублений ліс сохне на ці ж десятки кілометрів навкруги і достатньо мінімальної іскри, щоб все це спалахнуло.

До цього додаємо безсніжну зиму, бездощову вже половину весни, сильний вітер. І - як же без цього - довбо*обів-людей, які люблять попалити траву та сухе листя, або й просто налиганитися в лісочку під кастрік. У яких ще й на тому-таки Поліссі залишилася традиція постійно палити ліс - ну, щоб, типу нову землю для обробки звільнити. Підсічно-вогневе землеробство в крові, твою дивізію.

Тож, головним диверсантом виступає населення України, яке с*ати хотіло на власну країну. Й влада, яка тупо заробляє бабки на цьому.

Все вищевказане аж ніяк не виключає дій рашки - від цих любителів смерті й хаосу можна чекати всього, що завгодно. Але в даному конкретному випадку, мені здається, українці прекрасно впоралися й самі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: