У Вінниці підготують для Ізраїлю 500 гранувальників алмазів

У Вінниці підготують для Ізраїлю 500 гранувальників алмазів
Перші 50 учнів почнуть освоювати «ази» обробки коштовностей вже в наступному навчальному році
Фото: day.kyiv.ua

У червні розпочнеться набір перших двох груп майбутніх гранувальників

Нові кадри для компанії ізраїльської алмазодобувної корпорації COL CUTTING, яка має виробничі потужності в декількох країнах світу, підготує Вінницький центр професійно-технічної освіти №1.

Директор закладу Валерій Дяків каже, що договір про підготовку виробничих кадрів передбачає навчання 500 гранувальників алмазів, перші 50 з них почнуть освоювати «ази» обробки коштовностей вже в наступному навчальному році.

«У червні розпочнеться набір перших двох груп майбутніх гранувальників алмазів. На річний курс навчання візьмемо 50 повнолітніх осіб з базовою загальною середньою освітою, - розповідає Валерій Дяків. - Вчитися учні будуть по дуальній системі професійної освіти. Теоретичну частину опановуватимуть в центрі профтехосвіти, який має ліцензію на підготовку гранувальників, а практичні навички отримають безпосередньо на виробництві компанії-замовника під керівництвом їх фахівців. Після отримання спеціальності випускники навчального закладу зможуть працювати як в Україні, так і на зарубіжних підприємствах корпорації, причому з гарною заробітною платою».

Директор додав, що власники компанії в перспективі розглядають можливість створення у Вінниці центру з обробки алмазів і діамантів, оскільки місто розташоване в центрі України і має хороше транспортне сполучення з країнами Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: