Китай представив найшвидший у світі поїзд на магнітній підвісці

Китай представив найшвидший у світі поїзд на магнітній підвісці
Китай використовує цю технологію майже два десятиліття в дуже обмеженому масштабі
Фото: з відкритих джерел

При швидкості 600 км/ч дорога з Пекіна до Шанхаю на поїзді займе всього 2,5 години – це подорож довжиною понад 1000 км

Китайські винахідники представили поїзд на магнітній підвісці, який здатний розвивати швидкість до 600 км/ч. Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

Зазначається, що розроблений в Китаї і вироблений в прибережному місті Циндао поїзд, стане найшвидшим наземним транспортним засобом в світі.

Використовуючи електромагнітну силу, поїзд на магнітній підвісці «ширяє» над рейками. Китай використовує цю технологію майже два десятиліття в дуже обмеженому масштабі. У Шанхаї є коротка лінія магнітної підвіски, що йде від одного з аеропортів до міста.

Хоча в Китаї ще немає міжміських або межпровінціальних ліній магнітного поля, які могли б ефективно використовувати більш високі швидкості, деякі міста, включаючи Шанхай і Ченду, почали проводити відповідні випробування.

При швидкості 600 км/ч дорога з Пекіна до Шанхаю на поїзді займе всього 2,5 години – це подорож довжиною понад 1000 км. Для порівняння, поїздка займе 3 години на літаку і 5,5 годин на високошвидкісній залізниці.

Нагадаємо, гібридний автомобіль-літак AirCar уперше здійснив 35-хвилинний тестовий переліт. Політ відбувся між словацькими аеропортами у Нітрі та Братиславі. Машина-літак оснащена двигуном BMW і працює на звичайному бензиновому паливі.

Його розробник, професор Стефан Кляйн, стверджує, що він може пролетіти близько 1000 км на висоті 2500 м і вже має 40 годин нальоту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: