Шевченко: «Одна перемога – краще, ніж дві нічиї»

 Шевченко: «Одна перемога – краще, ніж дві нічиї»

Прес-конференція головного тренера збірної України напередодні поєдинку з Туреччиною у відборі на ЧС-2018

У четвер збірна України проведе свій другий матч у відборі на ЧС-2018 – проти команди Туреччини в Коньї (початок – о 21:45). Цей поєдинок стане першим виїзним для Андрія Шевченка біля керма національної команди. Напередодні матчу відбулася прес-конференція.

- У разі пенальті, чи визначилися ви, хто буде бити?
- Завтра визначимося.

- Фатіх Терім сказав, що ви були відмінним футболістом і сподівається, що ви будете хорошим тренером. Що можете сказати про нього?
- З великою повагою ставлюся до Теріму. Він був моїм наставником як тренер "Мілана". У мене з ним склалися дружні стосунки. Останні 15 років історії турецького футболу пов'язані з ним: він був тренером збірної, він домагався результатів. Я став на шлях тренера, і я знаю який він важкий. Все буде залежати від мене і від тих помічників, яких я вибрав. Також від футболістів і від удачі.

- В тактичному відношенні якою буде поєдинок?
- Жодна з Туреччиною не проходила на низьких швидкостях. Це завжди був хороший і швидкий футбол. У нас йде омолодження команди. Бачу такий же напрямок у збірної Туреччини. Буде нове і в тактичному плані, і в видовищності гри.

- Скільки очок задовольнить вас в найближчих двох матчах?
- У наших гравців є впевненість. Для нас важливо грати на перемогу. Все буде залежати від гри. Якщо буде хороша гра і ми заробимо три очки – ми будемо раді, якщо заробимо одне очко – теж будемо задоволені. Решта нас не влаштує. У нас дуже важка і рівна група, тому кількість перемог дуже важливо. Кожна команда це розуміє і буде боротися за перемогу і вихід. Одна перемога – краще, ніж дві нічиї.

- Як зміниться гра без Ракицького?
- Ярослав – це центральний захисник, який вміє добре починати атаки. Це велика втрата для нас. Але я впевнений, що його гідно замінять. Вони добре тренувалися, у них хороше взаєморозуміння.

- Переглядав чи хтось вживатися перший матч турків і чи буде хтось дивитися матч Косово?
- Наживо ніхто не переглядав. Сьогодні у нас досить технологій, щоб переглянути гру з усіх ракурсів. Переглядали їх гри і добре їх вивчили. Ігрові принципи, які виходять від тренера, практично не змінюються. Це агресивний і атакуючий футбол. Я добре знаю принципи роботи Фатіха Теріма.

- Ярмоленко добре грав з "Бешикташем", він лідером був на полі. У нас лідер – Арда Туран, але його не викликали (питання турецького журналіста).
- Я не коментую рішення тренера збірної Туреччини. У них достатньо виконавців, щоб замінити будь-якого гравця. Головному тренеру завжди видніше, яких гравців він хоче бачити в команді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: