Боксер Хижняк вирішив одружитися і розповів про плани на Париж-2024

Боксер Хижняк вирішив одружитися і розповів про плани на Париж-2024
Фото з відкритих джерел

Срібний призер Олімпіади в Токіо ще не вирішив, залишиться він у любительському боксі чи перейде в професіонали

Олександр Хижняк повернувся до України після Олімпійських ігор у Токіо. На головних стартах чотириріччя лідер нашої збірної з боксу завоював срібну медаль. Від полтавця очікували «золота», проте він радий і другому місцю. Ігри в Токіо його добряче виснажили. Під час змагань ще й захворів, що заважало нормально готуватися. Але він пройшов цей шлях і в аеропорту Бориспіль виглядав щасливим. А зелений берет, який надів перед журналістами, виказував його військову приналежність. Він пишається, що є спортивним інструктором в прикордонних військах і дякує богу, що є українцем і зумів пройти важкий олімпійський шлях

«Це було складно, скажу чесно. Ми багато готувалися до цих змагань і на самих змаганнях. Виконали великий обсяг роботи для того, щоб пройти весь шлях. Тому що кожен з поєдинків був дуже складний: рівень боксу на олімпійських іграх вражає, і порівняти Ігри з іншими змаганнями напевно неможливо», – сказав Олександр.

Олександр ще не знає, чи готуватиметься до Олімпійських Ігор у Парижі. Наразі він хоче відпочити, побути з родиною і вирішити невідкладні справи. Хижняк відтягував весілля через підготовку і після Ігор збирається одружитися.

«Спочатку треба одружитися, довго відкладали цю справу. Відпочину в родині, а потім прийму рішення, – розповів Хижняк. – Є відчуття, що не все ще сказав у любительському боксі. Ще не відомо, які вагові категорії залишаться. На Париж буде не вісім вагових категорій, а шість. Якщо вага до 75 кг у боксерів залишиться, я буду в ній, якщо ні – то будемо приймати рішення. В разі підготовки до Олімпіади тоді доведеться підніматися в вищу вагову категорію».

Хижняк трохи жалкує, що не здобув «золото». Але бокс, за його словами, такий вид, що перемогу іноді приносить один удар. Так вийшло в його випадку, але історія знає й чимало інших.

«Чесно скажу, йшли до золотої нагороди. Ішли до останнього. Але слава богу, ми дуже радіємо цій медалі, бо, ще раз скажу, це був дуже складний шлях. І гарний досвід, який загартував, дав нові знання і показав нам те, що наші боксери, наша країна знаходяться на високому рівні і можемо на рівних конкурувати з будь-якими боксерами», – підсумував Хижняк.

На Іграх в Токіо Олександр Хижняк посів друге місце. В фіналі він перегравав суперника з Бразилії Єберта Соузу по очках, але пропустив удар і рефері зупинив бій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: