Бойко та Бурда повертаються до складу збірної України

Бойко та Бурда повертаються до складу збірної України
Денис Бойко. Фото ФФУ

Футболісти отримали постійний ігровий час у Динамо»

В оприлюдненому списку гравців, яких головний тренер збірної України Андрій Шевченко викликав на товариські матчі проти Саудівської Аравії (23 березня, Марбелья) та Японії (27 березня, Льєж), окрім абсолютного дебютанта Романа Яремчука, звертають на себе увагу ще два футболісти.

Перезапуск кар’єри Дениса Бойка

Нинішній голкіпер київського «Динамо» Денис Бойко востаннє викликався до першої команди країни рівно рік тому. Його було запрошено для підготовки до відбірного поєдинку Чемпіонату світу 2018 року з Хорватією. Воротар навіть потрапив до заявки на гру проти балканців, але провів її у запасі.

Відтоді у клубній кар’єрі 30-річного голкіпера настали важкі часи. До січневого повернення до рідного «Динамо» Денис не зіграв жодного офіційного поєдинку ані у складі іспанської «Малаги», ані у складі турецького «Бешикташу». Тільки переїзд до України й тверде місце основного в київському клубі голкіпера повернули Бойка до ігрового ритму.

Додамо, що у складі національної збірної Денис устиг провести п'ять матчів. У його активі – товариські зустрічі з Литвою (0:0), Латвією (1:1), Грузією (2:1), Кіпром (1:0) та Сербією (2:0).

Невдала смуга Микити Бурди

Удруге у своїй кар’єрі запрошення до лав національної команди отримав захисник київського «Динамо» Микита Бурда. Уперше таку честь футболіст заслужив ще три роки тому. У березні 2015-го його було залучено до підготовки до виїзного відбірного поєдинку чемпіонату Європи 2016 року проти Іспанії. Він потрапив до заявки на гру, але на поле так і не вийшов.

Далі були операція з видалення апендикса, травма, відновлення, знову травма. У сезоні-2015/16 Микита встиг узяти участь у складі першої динамівської команди у двох зустрічах Кубку України. Наступного сезону йому пощастило зіграти в пам’ятному матчі Ліги чемпіонів проти «Бешикташу» (6:0), а також ще у п’яти поєдинках національного чемпіонату.

Цього сезону Бурда зіграв за «Динамо» з «Лаціо» у Лізі Європи й у трьох матчах вітчизняної Прем’єр-ліги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: