Бризгіна виборола третє для України «золото» чемпіонату Європи U-20

Бризгіна виборола третє для України «золото» чемпіонату Європи U-20

Забуженко став третім в ходьбі на 10 кілометрів

Українська легкоатлетка Анастасія Бризгіна  виборола «золото» на чемпіонаті Європи U-20 в бігу на 400 м.

Українка подолала дистанцію за 52.01 с, випередивши свою найближчу суперницю румунку Андрію Міклош на 0.30 с. Третьою фінішувала британка Ханна Вільямс, яка показала час 52.55 с.

Ще одному представнику збірної України вдалося потрапити в призи в цей день. Едуард Забуженко став бронзовим призером в ходьбі на 10 км з результатом 44: 22.16 хв. На другому місці фінішував іспанець Хосе Мануель Перес, який подолав дистанцію за 44: 17.23 хв. «Золото» ж завоював Сергій Широбоков, який виступав на континентальній першості під нейтральним прапором і показав час 43: 21.29 хв.

У цій дисципліні також виступав українець Віктор Шумик, проте він був діскваліфікован.

Відзначимо, що на чемпіонаті Європи U-20, який проходить в італійському Гроссето, збірна України вже завоювала два золота. Український легкоатлет Гліб Піскунов виграв золоту медаль в метанні 6-кілограмового молота, а Аліна Шух стала першою в багатоборстві.

Нагадаємо, що Бризгіна стала переможницею чемпіонату України в Луцьку, виконавши норматив на світову першість в Лондоні. Таким чином, українка стала реальною претенденткою на виступ на «дорослому» чемпіонаті світу, який пройде в серпні цього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: