«Динамо» проти італійських команд: кияни перемагали поки що лише «Рому»

«Динамо» проти італійських команд: кияни перемагали поки що лише «Рому»
Олімпійський стадіон у Римі

У протистояннях з «Фіорентиною», «Ювентусом» та «Інтером» кияни або грали внічию, або програвали

Історія протистоянь киян з італійськими командами налічує вже 20 матчів. І поки перевага у значній мірі на боці суперників.

Перше протистояння «Динамо» проти італійського клубу відбулося у сезоні-1969/70 в 1/8 Кубка європейських чемпіонів, а останнє – в 1/4 Ліги Європи сезону-2014/15, інформує офіційний сайт київського клубу.

В обох випадках мова йде про «Фіорентину», і в обох випадках сильнішими виявлялися флорентійці.

Саме «Фіорентина» є не «улюбленим» італійським суперником «Динамо» – три дуелі, і всі на користь «фіалок», три нічиї та три поразки киян.

По два рази «Динамо» зустрічалося з «Ювентусом», «Інтером» і «Ромою» (12 матчів, дві перемоги, три нічиї, сім поразок). Обидві перемоги «Динамо» були здобуті над «Ромою» у 2004 році (2:0 і 3:0).

Перемога 3:0 над «Ромою» – пам'ятний поєдинок для вболівальників обох команд. Після ефектного голу Горана Гавранчича зі штрафного та вилучення Філіпа Мексеса у першому таймі, на другий команди так і не вийшли. Причина – травма, яку вболівальники «Роми» завдали арбітрові Андерсу Фріску на шляху до роздягальні. «Ромі» було зараховано технічну поразку.

Безпосередньо з «Лаціо» «Динамо» зустрічалося один раз у сезоні-1999/00, і в обох випадках сильнішими виявлялися римляни – 2:1 у Римі й 1:0 у Києві.

Зауважимо, що перший матч 1/8 фіналу між командами відбудеться у столиці Італії у четвер, 8 березня. Початок - о 22:05 за київським часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: