Екс-українці з Азербайджану посперечаються за медалі в Ріо

Екс-українці з Азербайджану посперечаються за медалі в Ріо

Осипенко-Радомська приїхала на свої п'яті Ігри. З нею ще 11 українців.

Колишня краща спортсменка України за версією НОК байдарочниця Інна Осипенко-Радомська  приїхала в Ріо на свої п'яті Олімпійські Ігри.

Інна, яка виграла для України чотири олімпійські нагороди - бронзу в 2004 році в четвірці, золото в 2008 в одиночці і два срібла в 2012 (200 і 500 м в одиночці), після Лондона перейшла в Азербайджан і разом з цією командою буде виступати на Іграх 2016.

Осипенко-Радомська, як і в Лондоні, буде виступати на дистанціях 200 і 500 м. За три роки виступів за Азербайджан Інна не виграла новій країні жодної медалі на офіційних стартах, але в олімпійський сезон взяла чотири медалі з чотирьох можливих на Кубках світу на своїх коронних дистанціях.

Склад збірної Азербайджану взагалі насичений українцями: з 56 спортсменів тих, хто народився в Україні і міг виступати за нашу збірну - 12.

«Нафтову» країну представлятимуть такі вихідці з України:

Легка атлетика - Анна Скидан, метання молота
Бокс - Яна Алексєєва
Гребля на байдарках і каное - Валентин Дем'яненко та Інна Осипенко-Радомська (в цьому виді майже вся збірна Азербайджану - етнічні українці)
Велошосе - Максим Аверін, Олена Павлухіна
Велотрек - Ольга Панаріна, уродженка Харкова, яка змінила спочатку українську збірну на білоруську, а потім другу батьківщину - на третю
Спортивна гімнастика - Петро Пахнюк і Олег Степко
Художня гімнастика - Марина Дурунда, 19летняя уродженка Севастополя, яка переїхала в 6 років на Кіпр, а звідти в Азербаджан
Тріатлон - Ростислав Пєвцов
Жіноча боротьба - Марічка Стадник

Азербайджан 2016 - взагалі унікальна збірна за складом учасників. В її складі - «легіонери» з 9 країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: