Глава МЗС Великобританії Джонсон поставив під питання участь збірної Англії на ЧС-2018

Глава МЗС Великобританії Джонсон поставив під питання участь збірної Англії на ЧС-2018
Борис Джонсон. Фото: BBC

Джонсон виступив за нові санкції проти Росії

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон обурений імовірним «отруєнням з російським слідом» колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Нещодавно стало відомо про отруєння Скрипаля та його доньки, які були госпіталізовані в критичному стані. Скрипаль є колишнім офіцером ГРУ і в Росії був заарештований за держзраду.

У 2006 році він визнав свою провину і був засуджений, однак пізніше його відправили до Великобританії в рамках обміну на групу російських розвідників, викритих в Англії.

Передбачається, що отруєння Скрипаля має російський слід, що обурює Джонсона.

Чиновник незадоволений тим, що влада іншої держави дозволяє собі спокійно діяти в Англії і робити замахи на життя людей, про що Джонсон сказав під час виступу в Палаті громад.

Як інформує BBC, Джонсон виступив за нові санкції проти Росії, а також висловив свою думку про участь збірної Англії на чемпіонаті світу-2018.

«Буде дуже складно уявити, як тепер збірна Англії може в звичайному порядку поїхати на чемпіонат світу до Росії», - сказав політик.

При цьому велика частина виступу Джонсона стосувалася можливих санкцій і наслідків для Росії, а футбол міністр зазначив лише в одному реченні.

Спортивна влада Англії поки ніяк не прокоментували виступ Джонсона.

У 2006 році стався схожий епізод, який викликав суспільний резонанс.

У Лондоні був отруєний колишній офіцер ФСБ Олександр Литвиненко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: