Інформатор WADA Родченков розповів про російський допінг членам Конгресу США

Інформатор WADA Родченков розповів про російський допінг членам Конгресу США
Григорій Родченков. Фото: BBC

Родченков став інформатором WADA, яку розслідує застосування допінгу в російському спорті

Члени Хельскінской комісії США сенатори Бен Кардін, Корі Гарднер і член Конгресу Шейла Джексон Лі провели зустріч на Капітолійському пагорбі з колишнім керівником Московської антидопінгової лабораторії Григорієм Родченкова, першим повідомившим про існування підтриманої державою програми застосування допінгу в російському спорті.

На сайті комісії повідомляється, що під час зустрічі обговорювалися загрози Сполученим Штатам з боку Росії, корупція в міжнародних спортивних структурах, і можливих заходів щодо запобігання застосування допінгу в світовому спорті.

Однією з тем стала і безпеку самого Григорія Родченкова, вимушеного ховатися в США.

«Історія доктора Родченкова є ще одним прикладом готовності Кремля ігнорувати міжнародні норми і стандарти», - заявив сенатор Бен Кардін.

«Принизливо, що він повинен продовжувати боятися за своє життя, і був змушений прийти на зустріч сьогодні в лижній масці, приховуючи своє обличчя. Але після недавньої хімічної атаки в Англії проти Сергія Скрипаля, його рішення повністю і трагічно виправдано. Я натхненний і захоплений сміливістю доктора Родченкова. Я і надалі буду виступати на захист фундаментальних прав людини в Росії, і надавати тиск на адміністрацію для того, щоб активніше протидіяти атакам Росії на наші норми і цінності», - заявив Кардін.

Родченков став інформатором WADA, яку розслідує застосування допінгу в російському спорті. Передбачається, що в допінгових схемах брала участь російська держава на рівні профільного міністерства і спецслужб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: