Канадка Осмонд вперше виграла чемпіонат світу з фігурного катання

Канадка Осмонд вперше виграла чемпіонат світу з фігурного катання

22-річна представниця Канади практично ідеально виконала довільну програму

Канадська фігуристка Кейтлін Осмонд стала чемпіонкою світу у жіночому одиночному катанні.

Про це повідомляє офіційний сайт Української федерації фігурного катання на ковзанах.

На змаганнях у Мілані канадка посідала після короткої програми четверте місце, але у довільній стала єдиною серед чотирьох претенденток на нагороди, хто з найменшими втратами завершив виступ.

Осмонд припустилася помилок лише під час виконання каскаду подвійний аксель + потрійний тулуп у той час, як її найближчі суперниці – лідерка італійка Кароліна Костнер, олімпійська чемпіонка росіянка Аліна Загітова та японка Сатоко Міяхара мали більш серйозні проблеми.

Зокрема, Загітова тричі упала, Костнер та Міяхари також не обійшлися без падіння, а італійка ще й не з усіма стрибками впоралася.

У такій ситуації 22-річна Осмонд набрала у довільній 150.50 балів, а у підсумку – 223.23 бали, та вперше у своїй спортивній кар`єрі стала чемпіонкою світу.

Досі у її активі було срібло ЧС-2017 у Гельсінкі, а також три олімпійські медалі – золота у командних змаганнях Ігор-2018, срібна також у команді на Іграх-2014 та бронзова в особистому заліку Олімпіади-2018.

Срібну нагороду чемпіонату світу виборола 17-річна японка Вакаба Хігучі, яка була восьмою у короткій програмі, – 210.90, бронзову – її співвітчизниця Сатоко Міяхара – 210.08.

Нагадаємо, українці Назарова та Нікітін пробилися у довільну програму на чемпіонаті світу з фігурного катання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: