Кращого лижника світу дискваліфікували за допінг

Норвезький лижник Мартін Сундбю отримав двомісячну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил. Таке рішення виніс Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS), про що повідомляється на офіційному сайті CAS.

Причиною покарання для Сундбю, який вигравав Великий кришталевий глобус упродовж трьох останніх сезонів, стало використання ліків від астми. Норвежець має офіційний дозвіл на вживання цих препаратів від WADA, але у пробах від 13 грудня 2014 року та 8 січня 2015 року його концентрація перевищила допустиме значення.

Міжнародна федерація лижних видів спорту FIS не стала карати лижника, проте WADA подало апеляцію в CAS, що ухвалив рішення не на користь спортсмена.

Термін дискваліфікації Сундбю починається від 11 липня 2016 року. При цьому Мартін позбавлений двох перемог на двох етапах Кубка світу - в швейцарському Валь Мустаіре та італійському Тоблахе. У тому сезоні Сундбю став переможцем Tour de Ski і через дискваліфікацію може втратити це звання.

Крім того, в сезоні 2014/15 норвежець виграв Великий кришталевий глобус, випередивши Даріо Колонью на 305 очок. Якщо з Мартіна знімуть очки за грудневі старти в Давосі, то норвежець може втратити і цей трофей.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: