Марія Музичук зазнала другої поразки на чемпіонаті Європи-2018 з шахів

Марія Музичук зазнала другої поразки на чемпіонаті Європи-2018 з шахів
Марія Музичук. Фото: Getty Images

Відтак, у доробку Марії залишилося 5 очок

Рейтинг-фаворит континентального форуму українка Марія Музичук, на жаль, зазнала другої поспіль поразки на особистому чемпіонаті Європи-2018 у Виских Татрах (Словаччина).

Після програшу від поточного лідера турніру росіянки Валентини Гуніної Марія Музичук білими фігурами поступилася й Клаудії Кулон із Польщі, інформує ldufk.edu.ua.

Відтак, у доробку Марії залишилося 5 очок (4 перемоги, 2 нічиї, 2 поразки) і вона вже на два очки відстає від лідера росіянки Гуніної, яка у звітному турі чорними фігурами обіграла грузинку Нану Дзагнідзе.

Виграла свою партію восьмого туру й українка Анна Ушеніна з Харкова, котра змусила визнати поразку вірменку Еліну Даніелян. Отож, в Ушеніної 6,5 очок і вона лише на півочка відстає від лідера.

Після перемог у звітному турі покращили свої турнірні показники й інші українки: Юлія Осьмак, Інна Гапоненко, Євгенія Долуханова, Ольга Прудникова, Наталія Жукова. Унічию зіграли молода львівська шахістка Наталія Букса й Ольга Бабій.

Отож, перед трьома вирішальними турами турнірну таблицю очолює росіянка Гуніна – 7 очок; по 6,5 – набрали Анна Ушеніна, Антоанета Стефанова і Клаудія Кулон; 5,5 – в активі українок Юлії Осьмак та Інни Гапоненко; 5 – у Марії Музичук і Ольги Бабій; 4 – в Ольги Прудникової та Євгенії Долуханової; 3,5 – у Наталії Букси, Наталії Жукової та Олени Мартинкової; 2 – у Мар’яни Худої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: