Однопартієць Жириновського підтримав Усика і Ломаченка

Однопартієць Жириновського підтримав Усика і Ломаченка
Законотворець Дмітрій Свищов
Фото із соцмереж

Дмітрій Свищов вважає, що «хлопців треба підтримати»

Член комітету Держдуми РФ з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмітрій Свищов, який представляє ЛДПР Жириновського, заявив про необхідність підтримати українських боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка, які потрапили в базу даних сайту «Миротворець» після участі в зйомках російського документального фільму про Московську церкву.

«Вважаю, що хлопців треба підтримати, оскільки на їх прикладі і повинні вибудовуватися відносини між країнами, - сказав Свищов у коментарі «Раша Тудей». - Важливо, що такі заяви лунають із боку великих спортсменів, що заслужили визнання у всьому світі завдяки своїм успіхам. Вони народилися ще в ті часи, коли ми були єдиною країною, тому зараз пропагують зближення братніх народів. На мою думку, що б не відбувалося між нами, це тимчасово, ситуація нормалізується. А поки Усик і Ломаченко можуть розраховувати на те, що у них завжди буде величезна кількість друзів як в Україні, так і в Росії.

База «Миротворець» сама по собі сумнівна. Перед такими хлопцями, які не бояться агресії з боку націоналістичних рухів України, можна тільки знімати капелюха. Наприклад, Усик неодноразово виступав за поліпшення відносин між нашими країнами, між братніми народами. Тому цими боксерами потрібно тільки захоплюватися. А фільм став таким собі логічним продовженням їх діяльності».

Також Свищов прокоментував пропозицію генерального секретаря Федерації боксу РФ Умара Кремльова надати російське громадянство Усику та Ломаченку.

«Спортсменів з таким іменем візьмуть у будь-якій країні світу. Але в Усика і Ломаченка є Батьківщина, яку вони люблять і за яку вони хвилюються. Тому вони і переживають за нормалізацію відносин. Вони самі вирішать, де їм комфортніше жити. Але сподіваюся, проблем у них не виникне», - сказав депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: