Окунєва і Кримаренко - переможці «Меморіалу Лонського»

Окунєва і Кримаренко - переможці «Меморіалу Лонського»

У Бердичеві відбувся традиційний турнір зі стрибків у висоту.

У Бердичеві відбулися традиційні міжнародні змагання зі стрибків у висоту «Меморіал Віталія Лонського». Цьогоріч спортивне свято «День висоти», яке співпало з Днем міста, зібрало не лише провідних вітчизняних висотників, але й гостей з Грузії та Індії.

У жінок перемогу здобула лідер національного сезону Оксана Окунєва  з Миколаєва. На Житомирщині для перемоги їй вистачило стрибка на 1 м 90 см. Слідом за нею у підсумковому протоколі розташувалися киянка Ірина Геращенко, Юлія Чумаченко з Миколаєва та представниця Грузії Валентина Ляшенко, які подолали 1.83. На особливу увагу також заслуговує результат переможниці юніорських змагань, 15-річної вінничанки Олени Жмур. 1 м 84 см – це новий юнацький рекорд України!

А от у чоловіків вперше за всю історію проведення змагань на п’єдестал піднялися одразу два бердичівські стрибуни. При цьому, для визначення переможця в чоловіків довелося спостерігати за «перестрибкою». Одразу чотири спортсмени подолали висоту 2 м 26 см, і, одночасно, всі чотири не змогли підкорити планку на 2.29. За додатковими показниками на четвертому місці опинився Андрій Проценко з Херсонщини, а бронзу здобув юний бердичівець Олександр Баранніков (2.26 – це його особистий рекорд). А от для того, щоб визначити чемпіона, місцевий атлет Юрій Кримаренко  та Дмитро Яковенко з Кіровограда вчетверте спробували підкорити висоту у 2.29, але невдало. Тоді, за правилами, планку опустили на два сантиметри, та подолати і цю висоту Дмитро Яковенко не зміг. А от Кримаренко, якого шалено підтримувала рідна публіка, успішно це зробив і вчетверте поспіль виграв «Меморіал Віталія Лонського».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: