Олег Лужний: «Саленко і Нікіфoров зрадили Україну»

Олег Лужний: «Саленко і Нікіфoров зрадили Україну»

Гравці, які на початку 90-х років зіграли перший матч за збірну України, а потім стали грати за команду Росії - зрадники Батьківщини.

Про це заявив колишній гравець київського Динамо та збірної України Олег Лужний.

«Чи сприймали перший матч в історії збірної України як історичний? Ще як сприймали! Інша справа, що форми не було, але нічого страшного. Така наша історія, її не перепишеш. Пам'ятаю, що жодного легіонера у нас не було - виключно гравці  «Динамо», «Шахтаря»,  «Чорноморця» і «Дніпра».

Також була створена тренерська рада з трьох наставників - збірну до матчу готували Прокопенко, Пузач і Яремченко. Грали не в Києві, а в Ужгороді, щоб угорцям було ближче добиратися.

У тому матчі брали участь Нікіфоров, Цимбалар і Саленко, що пізніше грали за збірну Росії. Чи варто вважати їх зрадниками? Так, це і є чиста зрада! Вони повинні були грати за свою збірну.

Зрозуміло, що їм в Росії запропонували кращі умови. Та все ж, незважаючи на те що вони грали в чемпіонаті Росії, вони не повинні були погоджуватися виступати за збірну Росії. Ніякі гроші не можуть зрівнятися з патріотизмом. Навіть спокуса виступу на ЧС - 1994 не повинна була вплинути на рішення змінити збірну. Я б свою Батькіщину ніколи не зрадив, - розповів Лужний в інтерв`ю журналу «Футбол».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: