Олімпіада-2020 у Токіо може пройти без Росії

Олімпіада-2020 у Токіо може пройти без Росії
Фото: AP Photo

Країну-агресора можуть відсторонити від ОІ-2020 у випадку фальсифікації даних московської лабораторії

Росія може бути відсторонена від участі в Олімпійських іграх 2020 року у Токіо й інших змагань, у разі фальсифікації даних московської антидопінгової лабораторії.

Про це йдеться у звіті комітету WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство) щодо відповідності, який був опублікований прес-службою організації.

Виконком агентства у вівторок, 22 січня, прийняв рішення зберегти статус відповідності Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) кодексу організації.

Рішення було прийнято на підставі рекомендації комітету WADA щодо відповідності, після отриманих у січні даних московської антидопінгової лабораторії.

«У разі виявлення фактів фальсифікації даних, комітет рекомендує виконкому направити РУСАДА офіційне повідомлення про недотримання вимог до даних, що спричинить за собою наслідки, викладені у правилах «Міжнародного стандарту відповідності», - йдеться у звіті.

«У зв'язку з цим, Росія може втратити право на проведення міжнародних змагань протягом певного періоду часу, а російські спортсмени й офіційні особи можуть бути не допущені до участі в Олімпійських іграх 2020 року або Паралімпіаді-2020», - додається.

Збірна Росії через допінговий скандал в обмеженому складі взяла участь в Олімпіаді-2016 і не була допущена до Ігор-2018, де російські спортсмени виступали у складі команди Олімпійських атлетів з Росії.

Також російські паралімпійці не змогли виступити на Іграх-2016, а у 2018 році на Паралімпіаді було дозволено виступити лише декільком спортсменам, і тільки у нейтральному статусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: