Помер перший український чемпіон світу з греко-римської боротьби

Помер перший український чемпіон світу з греко-римської боротьби

На 89-му році життя перестало битися серце Григорія Гамарника

22 квітня 1929 року народився перший серед українських борців чемпіон світу з греко-римської боротьби Григорій Гамарник.

Через два дні він приймав би вітання з 89-ою річницею з дня народження, але у середу, 18 квітня 2018 року, о 5 годині ранку перестало битися його серце.

Григорій Олександрович Гамарник народився у нинішньому Кропивницькому, інформує офіційний сайт Федерації греко-римської боротьби України.

Займатися греко-римською боротьбою почав у 1945 році у Києві у відомого борця та тренера Арама Васильовича Ялтиряна. У 1952-му став майстром спорту СРСР, у 1955-му заслуженим майстром спорту СРСР.

Закінчив Київський інститут фізичної культури.

Виступав у ваговій категорії до 67 кг, а потім – до 73 кг. Чемпіон Узбецької РСР, переможець першості Середньої Азії. Чотириразовий чемпіон СРСР, чотириразовий призер чемпіонатів СРСР, чемпіон світу 1955 року у Карлсруе та володар срібної медалі чемпіонату світу 1958 року у Будапешті.

Через травму не зміг взяти участь в Олімпійських іграх-1956 у Мельбурні, учасник Олімпійських ігор-1960 у Римі.

Довгі роки Гамарник був капітаном збірної команди СРСР, головний тренер збірних команд (юнацької та дорослої) України. Суддя міжнародної категорії, заслужений тренер України з греко-римської боротьби, кавалер ордена «Знак Пошани»(1957.)

З 1992 року Гамарник жив у США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: