Стало відомо, чому Україні довелося транслювати матчі Чемпіонату світу у Росії

Стало відомо, чому Україні довелося транслювати матчі Чемпіонату світу у Росії
Фото з Facebook Зураба Аласанії

В іншому випадку у нашій країні не змогли б побачити поєдинки ЧС-2022

Національна суспільна телерадіокомпанія України не могла відмовитися від трансляції Чемпіонату світу з футболу у Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава НСТУ Зураб Аласанія, зауваживши, що ці права на трансляції ЧС-2018 і ЧС-2022 Україна придбала ще у 2012 році.

У 2016-му перед Європейської спілкою мовників (ЄСМ), яка була продавцем цих прав, починає накопичуватися заборгованість, тому ЄСМ погрожує Україні позбавленням права транслювати ЧС-2022.

«Після першої офіційної події ЧС-2018 НСТУ отримує підтвердження про пропагандистський характер висвітлення подій з боку країни, що приймає ЧС. НСТУ приймає рішення про відмову від трансляції будь-яких подій, що відбуваються у країні-агресорі», - зауважив Аласанія.

«У квітні Inter Media group звертається до НСТУ з пропозицією придбати субліцензію на право показу половини матчів ЧС-2018, від якої відмовилася «Медіа група Україна». Після завершення перемовин і підписання угоди з Inter Media group НСТУ покриває 2/3 боргу перед ЄСМ», - додав він.

За його словами, згодом НСТУ запропонувала Inter Media group придбати і другу половину, й у підсумку підписано додаткову угоду про придбання виключних прав на показ двома каналами («Інтер» та «НТН») повного пакета ЧС-2018.

«Борг перед ЄСМ до кінця року має бути сплачено повністю, що відкриває перед НСТУ майже закриту вже можливість трансляції ЧС-2022 у Катарі», - пояснив Аласанія.

Наприкінці він додав, що НСТУ не отримувало «величезні гроші на продажі футболу», а цими грошима виплатило одну із заборгованостей перед Європейською спілкою мовників.

Читайте також: Дурних ідей буває чимало. Наприклад, Чемпіонат світу з футболу у Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: