Суперліга. «Будівельник» переміг «Хімік» у центральному матчі тижня. Інші матчі

Суперліга. «Будівельник» переміг «Хімік» у центральному матчі тижня. Інші матчі

У неділю, 5 листопада, відбулося 3 матчі в рамках баскетбольної Суперліги Парі-Матч

«Хімік» - «Будівельник»

Більш вдало у гру увійшли господарі, однак кияни витримали удар і не дозволили южненцям піти у відрив. «Будівельник» стабілізував гру в захисті, при цьому краще атакував з гри, що дозволило гостям виграти першу чверть.

Відразу два неприємних для чемпіона епізоди трапилися в другій чверті. Спочатку Володимир Коваль на екваторі десятихвилинки отримав дискваліфікуючий фол, після чого Михайло Анісімов кульгаючи залишив майданчик. Наставник киян занадто емоційно і навіть трохи агресивно відреагував на неправильне, на його думку, рішення судді, а центровий столичного клубу невдало приземлився і, схоже, підвернув гомілкостоп.

Однак до честі гостей - вони не розклеїлись. Гру в свої руки взяв Дугат, який за рахунок індивідуальних дій допоміг «Будівельнику» виграти першу половину з різницею у 4 бали. У «Хіміка» найактивнішим в атаці також був американський розігруючий - Деррік Колтер за 20 хвилин відзначився 10 очками.

Вперше 10-хвилинний відрізок «Хімік» виграв у третій чверті, однак «Будівельник» зберіг мінімальну перевагу, як і інтригу на заключну чверть. Про це повідомляє Федерація баскетболу України.

Старт четвертої десятихвилинки залишився за киянами, які довели свою перевагу до солідних по такій грі 8 балів. У «Хіміка» нічого не клеїлося в атаці, проте господарі все таки зуміли повернутися в гру. Дуже важливим було дальнє влучання Петрова, за яким послідували два бали від Еріанса і тайм-аут від киян.

Після «хвилини» Сидоров закинув ще один триочковий і зрівняв рахунок за 2 хвилини до фінальної сирени. Однак дотиснути чемпіона южненцям не вдалося: знову гру в свої руки взяв Дугат, який проліз у фарбу і ефектним флоатером вивів «Будівельник» вперед. У «Хіміка» залишалося 50 секунд, проте ні зрівняти рахунок ні вийти вперед господарям не вдалося. Кидок Сидорова з-за дуги накрив все той же Дугат, після чого сам американець не реалізував 2 штрафних, поставивши крапку в цьому матчі.

«Дніпро» - «Політехнік»

Розраховувати на сенсацію в цьому поєдинку підстав не було. І господарі одразу взялися підтверджувати це. Вільховецький спочатку з середньої відстані, а потім з дальньої забезпечив стартову перевагу. Поки гості розмочили рахунок, ще двічі відзначився зі штрафних Тимофеєнко. Впродовж усієї стартової чверті харків’яни були вимушені наздоганяти. Господарі ж без надзусиль утримували перевагу.

На початку другої чверті Вуйович та Барнс з дальньої відстані скоротили різницю до 4-х очок. Та, схоже, це лише роздратувало господарів. Перш ніж Козлов знову відзначився за харків’ян, господарі повернули перевагу до 11 очок. А завершав чверть потужний ривок «Дніпра» – 17:0. Крапку в першій половині поставив данк Санона. На велику перерву господарі мали вже 24 очки в запасі.

За перерву харків’яни не придумали спосіб кардинального перелому в ході подій на майданчику. То ж «Дніпро» продовжив потужно збільшувати перевагу в рахунку. Триочокові Мішули з Ревзіним збільшили різницю до 38-ми очок за 4 хвилини до кінця чверті.  Втім перетнути позначку в 40 очок різниці не вдалося.

У заключній чверті за фактичної відсутності інтриги господарі в своє задоволення покращували статистичні показники. «Дніпру» в підсумку не вистачило лише двох очок до сотні, а «Політехнік» зіграв найрезультативнішу для себе чверть в матчі.

Шоста перемога «Дніпра» вивела його на першу сходинку турнірної таблиці Суперліги Парі-Матч.

«БІПА-Одеса» - «Черкаські Мавпи»

Гості з Черкас стартували впевненіше за господарів паркету. Неспортивний фол на самому старті поєдинку дещо дезорієнтував одеситів і черкасці зуміли цим скористатися. В середині першого періоду перевага команди Міхельсона вже була двозначною. Черкасці грали у дуже швидкий баскетбол з пресингом по всьому майданчику, чим зуміли створити певні складнощі для нападу «БІПИ».  Закінчився ж період за +9 для гостей: 14:23.

В другій чверті одесити зуміли перелаштуватися та вирівняти гру. В один момент вони були близькими навіть до того аби вийти вперед у рахунку за результатами першої половини матчу, проте Олександр Кобець все ж рахунок зрівняв на останній секунді чверті. 36:36

Друга половина матчу розпочалась знову з домінування «Мавп». Капітан Олександр Кольченко забив важливі три, а після цього ініціативу взяв до своїх рук новачок клубу Шахід Девіс, який забив важливі кидки та дав можливість своїй команді піти у відрив перед четвертою чвертю.

В четвертому періоді підопічні Вадима Пудзирея на характері забила власні кидки та дуже якісно зіграла в захисті, як результат – овертайм.

В овертаймі команди продовжили грати рівно, проте одесити все ж зуміли заблокувати останній триочковий кидок від Кобця і таким чином перемогти у матчі. 

Суперліга з баскетболу

«Хімік» - «Будівельник» 58:62 (12:15, 15:16, 17:14, 14:17)

«Дніпро» – «Політехнік» – 98:64 (24:17,  26:9, 25:17, 23:21)

«БІПА-Одеса» - «Черкаські Мавпи» - 82:79 (14:23, 22:13, 11:23, 23:11, 12:9)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: