У календарі Формули-1 можуть з'явитися Гран Прі В'єтнаму та ще одна гонка у Китаї

У календарі Формули-1 можуть з'явитися Гран Прі В'єтнаму та ще одна гонка у Китаї
Фото взяте з ua.motorsport.com

Нові власники хочуть і надалі збільшувати кількість етапів

Формула-1 усе більше звертає погляд на Схід, і не виключено, що найближчими роками кількість азійських етапів у календарі чемпіонату світу значно зросте.

У Liberty Media націлились на кардинальні реформи найпопулярнішої гоночної серії, і вони не обмежуються лише змінами у технічному регламенті та фінансових моментах.

Паралельно з цим власники Ф1 прагнуть збільшити кількість етапів, і одним з перших кандидатів на отримання власної гонки є В’єтнам.

Взагалі, Гран Прі В’єтнаму бажав провести ще Берні Екклстоун, але зрештою він відмовився від цієї ідеї. Натомість чинний комерційний директор Формули-1 Шон Братчес в інтерв’ю Associated Press повідомив, що в’єтнамський етап може з’явитися вже у 2020 році, наряду з появою другої гонки у Китаї.

«Ми сподіваємося, Ханой з’явиться у календарі Ф1 у найближчі пару років, - сказав Братчес. - Наразі ми працюємо з урядом В’єтнаму над цим питанням».

За інформацією деяких джерел, Формула-1 приїде до Ханоя вже наступного сезону, хоча Братчес не підтримав ці припущення.

Етап у В’єтнамі стане в один ряд з перегонами у таких країнах, як Азербайджан, Росія та Бахрейн, які мають невелику автоспортивну історію, авторитарну владу та багато грошей і дають Ф1 змогу вийти на нові ринки.

Ймовірно, у календарі чемпіонату світу з’явиться і друга гонка у Китаї, яка приєднається до етапу у Шанхаї. За словами Братчеса, рішення щодо місця проведення другого національного Гран Прі покладено на місцевих партнерів, але найсильнішим кандидатом виглядає Пекін.

Довгострокова мета Формули-1 полягає у тому, щоб збільшити кількість етапів з 21 до 24-25 на рік і проводити їх у трьох географічних зонах: Азії, Європі й Америці.

Остаточне формування майбутнього календаря не завершено, оскільки заважають чинні контракти з автодромами, які закріпляють за кожною трасою певне місце у календарі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: