У РФ дозволили спортсменам виступити на Олімпіаді під нейтральним прапором

У РФ дозволили спортсменам виступити на Олімпіаді під нейтральним прапором
Олімпіада-2018 пройде в південнокорейському Пхьончхані

Рішення щодо участі в Олімпіаді кожен російський спортсмен буде приймати особисто на основі запрошення, яке має надійти від МОК

Олімпійські збори Олімпійського комітету Росії (ОКР) підтримали заяву російських спортсменів, які готові виступити на Олімпійських іграх 2018 року в нейтральному статусі. Рішення було прийнято одноголосно, повідомляє ТАСС.

Збори проходять у вівторок у будівлі ОКР.

У понеділок комісія спортсменів ОКР склала єдину заяву від імені російських атлетів, які виступають в зимових видах спорту, яка пояснює їхню позицію з питання участі в Олімпійських іграх 2018 року в Пхьончхані під нейтральним прапором.

Як випливає з озвученої заяви, Олімпійські збори «закликають шанобливо ставитися до кожного вибору і надати підтримку спортсменам, які поїдуть на Ігри, тим, хто відмовиться, і тим, кого не запросять (на Олімпіаду)». Олімпійські збори лише виробили позицію ОКР щодо виступу російських спортсменів на Іграх в нейтральному статусі, рішення щодо участі в Олімпіаді кожен спортсмен буде приймати особисто на основі запрошення, яке має надійти від Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Нагадаємо, 5 грудня МОК тимчасово призупинив членство ОКР в організації, що призвело до заборони на участь збірної Росії на Олімпіаді-2018 під національним прапором. При цьому МОК зберіг можливість для чистих спортсменів виступити на Олімпійських іграх при дотриманні вимог спеціальної комісії з допінг-контролю і при відсутності в минулому покарань за допінгові порушення. МОК буде самостійно формувати список спортсменів.

Олімпіада-2018 пройде в південнокорейському Пхьончхані з 9 по 25 лютого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: